Website beheer informatie

Een website met een CMS pakket heeft een aantal pluspunten ten opzichte van een website zonder CMS software. Er zal zelden sprake zijn van benodigde aanpassingen aan bestanden op de server. Vaak kunt u de aanpassing verrichten via de beheeromgeving dat onderdeel is van het CMS systeem. In veel invoervelden kunt u de gegevens invoeren als platte tekst. Het in de juiste opmaak weergeven van uw tekst op de website, dat is iets dat het CMS programma voor u regelt.

Content management systemen zijn ontwikkeld om u te helpen bij het beheren van uw site. Een CMS systeem slaat gegevens meestal op in een database, waar deze zonder CMS systeem in de HTML bestanden tussen de opmaakcodes zouden staan. In een centrale beheeromgeving brengt u de benodigde wijzigingen aan de website aan. Dit afgesloten gedeelte van uw website wordt ook wel het beheerdersgedeelte genoemd.

Welke voordelen biedt een CMS pakket nog meer? Andere pluspunten van CMS pakketten vindt u op de pagina Een nieuwe website maken. In een groot aantal gevallen zit er een installatieprogramma bij het CMS systeem. Het installatiescript helpt u bij het invullen van bepaalde configuratiebestanden. Zoals al is geschreven hoeft u met een CMS systeem minder vaak aanpassingen aan de bronbestanden te doen. Maar vanzelfsprekend moet u wel uw weg vinden in het beheerdersgedeelte. Men streeft meestal naar een logische indeling van de verschillende schermen in het beheergedeelte.
Free Web Hosting