Uw website maken

Een CMS systeem biedt een aantal voordelen. Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. Een aanzienlijk gedeelte van de inhoud van uw site kan in het CMS systeem gewoon als platte tekst worden ingevoerd. Het CMS pakket zorgt ervoor dat uw tekst in de juiste opmaak wordt weergegeven op de website.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Gegevens worden door het CMS pakket weggeschreven naar een centrale database. Zonder CMS systeem zouden de gegevens in de HTML bestanden tussen de opmaakcodes staan. Veranderingen brengt u via een centraal punt aan. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Wilt u nog meer redenen weten waarom het gebruik van een CMS programma goed is? Dat leest u in het artikel CMS systeem leren. In een groot aantal gevallen zit er een installatieprogramma bij het CMS systeem. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen. Bronbestanden hoeft u minder vaak aan te passen als u een CMS programma gebruikt. Het is logisch dat u wel even moet leren wat alle knoppen doen in de beheeromgeving. Het streven is doorgaans om een structuur aan te brengen, waardoor het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.
Free Web Hosting