Informatie rondom Model View Controller

Het aantal technieken dat men binnen software development gebruikt is groot. Een populaire techniek is Model View Controller oftewel MVC. De structuur achter MVC wordt in dit artikel uiteengezet.

U wordt vreemd aangekeken wanneer u heden ten dage als web developer geen gebruikmaakt van MVC. Er zijn veel PHP frameworks voor MVC ondersteuning. Steeds vaker noemt men in een oproep voor freelance PHP programmeur gezocht de frameworks waarmee de programmeur ervaring dient te hebben.

Over het algemeen zal het model een laag zijn die kan communiceren met de database. Zo kunt u database operaties mooi scheiden van de rest van de logica.

In de view definieert u wat de gebruiker op zijn of haar scherm ziet. De view bevat meestal de HTML code van de website. Als een getal veel cijfers achter de komma bevat kunt u hier bijvoorbeeld bepalen dat er maar twee cijfers achter de komma worden getoond. Webontwerpers kunnen door de scheiding gemakkelijk de HTML code in de view aanpassen.

De controller is in feite de lijm die de view en het model aan elkaar koppelt. De controller bevat alle relevante logica om ervoor te zorgen dat het geheel werkt.
Free Web Hosting