Maak je eigen site

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Waar u op het meest technische niveau HTML bestanden zou aanpassen, wordt dit gedeelte bij een CMS systeem van u weggehaald. Een voordeel hiervan is dat u slechts op een enkele plek uw aanpassingen doet. Hiervoor heeft het CMS pakket vaak een controlepaneel.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. In de eerste paar keren kan het wel wat zoeken zijn in het beheergedeelte van het CMS. Men probeert dan ook een logische indeling te hanteren bij de schermen van het beheerdersgedeelte, zodat u de schermen makkelijker kunt vinden.

Een groot pluspunt bij een CMS systeem is dat de kans dat u per ongeluk lay-out of bestanden wijzigt klein is. Content kan in veel gevallen als platte tekst worden ingevoerd. Het weergeven in de juiste opmaak is iets dat het CMS pakket voor u doet.

Wilt u meer weten over de voordelen van een CMS systeem? Op de pagina Websitebeheer leest u er meer over. Meestal is er een installatie script aanwezig. U hoeft zo geen bestanden aan te passen.

Een programmeur die zelf alles zou kunnen programmeren, kan alsnog onbedoeld fouten in de code hebben gemaakt. Om die reden kiezen veel programmeurs ook voor CMS systemen omdat deze zich vaak bewezen hebben. CMS pakketten bieden bepaalde problemen het hoofd die u gaat tegenkomen wanneer u zelf code gaat bouwen. Moet u zelf iets programmeren, dan kost dit extra tijd. Mogelijk kan die tijd beter gestopt worden in kwalitatieve content op uw site.
Free Web Hosting