Lees PHP

Wit u complexe logica aan uw site toevoegen dan is het gebruiken van PHP het overwegen waard. Hoewel voor de gebruiker niet direct te zien is PHP een belangrijk deel van een website. PHP kan min of meer de processen op de website ondersteunen met allerlei extra functies. Het is belangrijk dat u toegang heeft tot een goede programmeeromgeving zoals PHP wanneer u een webapplicatie wilt bouwen. Als alternatief kan men ook voor .NET of Java als server-side engine kiezen.

Het zal u mogelijk verbazen op hoeveel servers PHP gewoon aanstaat. Dit scheelt u tijd omdat u niet zelf allerlei dingen hoeft te installeren. Zo kan het implementeren van een contactformulier PHP relatief probleemloos worden gedaan.

Het leren van PHP is voor de meeste mensen niet echt ingewikkeld. Met relatief weinig ervaring komt u zo toch een flink eind bij het ontwikkelen van nieuwe PHP componenten voor uw website. Verder zijn er allerlei libraries voor PHP te vinden die nog meer functies toevoegen.

PHP is ook voor commercieel gebruik gratis. Hoewel men vaak kiest voor PHP op Linux draait het ook prima op Windows en Mac OS X.
Free Web Hosting