Je eigen site met CMS systeem

Met een CMS systeem kunt u het beheer van uw website eenvoudig doen. Websitebeheer doet u dan vanuit een afgeschermd gedeelte van uw site. U dient in te loggen om daar te komen. Een onderdeel dat op meerdere plekken terugkomt op uw site, hoeft u dan toch maar op 1 plek aan te passen. Het CMS systeem zorgt dat overal meteen de meest recente versie wordt getoond. Gebruikt u geen CMS software, dan dient u vaak op meerdere plekken de aanpassing door te voeren.

Technische kennis is in de regel niet vereist voor het werken met CMS software. Dit is al helemaal het geval wanneer uw beheertaken voornamelijk bestaan uit het hier en daar aanpassen van een tekst en het plaatsen van een plaatje hier en daar. De meeste CMS pakketten zijn bovendien goed gedocumenteerd.

U moet een heel goede reden hebben om geen CMS software te gebruiken. Het lijkt onzinnig om een CMS systeem te installeren voor een website met maar een paar pagina’s. Toch kunt u het beter wel installeren. In de toekomst kunnen er extra pagina’s nodig blijken te zijn en met een CMS systeem kunt u deze snel aanmaken. In het artikel Website beheer info vindt u meer informatie over CMS pakketten. Een CMS systeem door een expert laten installeren kost overigens nauwelijk iets. Voor het geval u niet zelf de CMS software wilt installeren. Wanneer u een tijdje gebruik maakt van een CMS systeem, dan zult u ook steeds vaker de voordelen ervan ondervinden.
Free Web Hosting