Mijn eigen site met CMS pakket

Met een CMS pakket kunt u eenvoudig de inhoud van uw site beheren. Er wordt een controlepaneel beschikbaar gesteld om de site naar wens te maken. Dit controlepaneel is met een speciale link te bereiken. Kennis over opmaakcodes is niet nodig. Het controlepaneel is zo opgezet dat deze eenvoudig te bedienen is.

Met een CMS heeft u de volledige controle over de inhoud van uw website. Zonder rompslomp kan zo een wijziging vrij makkelijk worden doorgevoerd op de site En dat vinden bezoekers fijn. Wanneer ze de website nog eens bezoeken zien ze het liefst iets nieuws dat is toegevoegd. U kunt de nieuwe content invoeren alsof u een tekstverwerker zoals Word gebruikt.

Net als een tekstverwerker is een CMS een stukje software. U plaatst de software van een CMS niet op uw eigen computer, maar op uw hosting webruimte. Dit kan ingewikkeld klinken. Voor veel CMS systemen is er echter goede documentatie te vinden rondom de installatie. Een installatiescript, dat meestal wordt meegeleverd, helpt u daarbij deels uit de brand.

Is het gebruik van een CMS voor u interessant? In dat geval willen wij u graag adviseren om het bericht CMS pakket te lezen. De kans is groot dat u zo een geschikt CMS systeem voor uw website vindt. U kunt de documentatie voor een specifiek pakket meestal online vinden. Uiteraard zijn er ook gratis alternatieven. Commerciële systemen hebben echter vaak bepaalde features die de gratis systemen niet hebben.

In veel gevallen is de installatie van add-ons nodig. Deze uitbreiding voegt dan dingen toe die het basissysteem mist. Een commercieel pakket zal daarentegen wat functionaliteiten betreft een stuk completer zijn.
Free Web Hosting