Mijn eigen website met CMS

Het beheer van uw site wordt gemakkelijk met een CMS pakket. Wilt u iets veranderen aan uw site, dan doet u dat bij een CMS pakket via een centrale beheeromgeving op uw website. Een wijziging aan een onderdeel van de site hoeft u vaak maar eenmaal door te voeren in het CMS pakket. Het CMS systeem zorgt dat overal meteen de meest recente versie wordt getoond. Bij een dergelijke wijziging in het geval er geen CMS software aanwezig is zullen er vaak meerdere HTML files moeten worden bijgewerkt.

Kennis van de opmaaktalen HTML en CSS is niet nodig om te kunnen werken met een CMS pakket. Kunt u een Word bestand bewerken, dan kunt u ook een CMS systeem bedienen. Online handleidingen voor de verschillende CMS systemen zijn er voldoende te vinden.

Gebruik van CMS software is in alle gevallen aan te raden. Zelfs al gaat het om een simpele site van slechts een paar pagina’s. Zo kan de website altijd uitgebreid worden met extra pagina’s als dat nodig blijkt te zijn. Over CMS systemen kunt u op de pagina Wat is een CMS systeem? meer lezen. Een techneut die u kan ondersteunen bij de installatie kunt u vinden op diverse freelance websites. Wanneer u een tijdje gebruik maakt van een CMS systeem, dan zult u ook steeds vaker de voordelen ervan ondervinden.
Free Web Hosting