Mijn nieuwe website samenstellen

Een content management systeem is een systeem dat wordt gebruikt om de inhoud van een website te beheren. Via een speciale link komt er een controlepaneel beschikbaar op uw website, waarmee u aanpassingen kunt verrichten. Het controlepaneel is beveiligd met een inlogformulier. Kennis over opmaakcodes is niet nodig. Het controlepaneel is zo opgezet dat deze eenvoudig te bedienen is.

Alles wat voor actualisering in aanmerking komt, kunt u het met CMS systeem aanpassen. U kunt zo zonder poespas uw website bewerken. Voor de mensen die uw site bezoeken is dat fijn. Het liefst zien ze iets nieuws wanneer ze de website de volgende keer bezoeken. Kunt u een mail tikken met Gmail, dan kunt u ook website content invoeren in een CMS.

Net als een tekstverwerker is een CMS een stukje software. U plaatst de software van een CMS niet op uw eigen computer, maar op uw hosting webruimte. Dit is wellicht anders dan u gewend bent, maar gelukkig zijn er veel stappenplannen online te vinden voor de meeste CMS systemen. In veel gevallen wordt er een installatieprogramma meegeleverd. Deze ondersteunt u voor een aanzienlijk deel bij het correct instellen van de software.

Gaat een CMS pakket u en uw website verder helpen? Dan kunt u voor meer informatie op de pagina een eigen website maken terecht. Er is een grote kans dat u op die website een goed CMS systeem vindt voor uw situatie. Meestal is het CMS pakket goed gedocumenteerd. Er bestaan alternatieven waarvoor u niet hoeft te betalen. Maar veel commerciële systemen bevatten voordelen die u in een gratis CMS systeem niet snel zult vinden.

Bij CMS pakketten die gratis zijn, dient u vaak nog allerlei uitbreidingen te installeren. Deze uitbreiding voegt dan dingen toe die het basissysteem mist. Een commercieel pakket is vaak een totaaloplossing die de gevraagde functionaliteiten al bevat.
Free Web Hosting