Eigen site met CMS systeem

Op verschillende vlakken heeft u voordeel bij het gebruik van een CMS pakket. Een CMS systeem maakt het in eerste instantie makkelijker om uw website te onderhouden.

Ook zonder verstand van de techniek kunt u door het CMS pakket aanpassingen aan de site verrichten. Er is een duidelijk scheiding tussen content en opmaak. Alle content die in aanmerking komt voor actualisering en verandering, kan worden aangepast in het CMS.

Zoals al eerder geschreven in dit artikel is technische kennis niet vereist. De bronbestanden hoeft u bijna nooit aan te passen wanneer u gebruikmaakt van CMS software. De kans dat er iets misgaat wordt zo lager.

In het artikel Een eigen website met CMS pakket staat meer informatie over CMS pakketten. Meer kennis opdoen is altijd goed voordat u een systeem in gebruik neemt. In het geval u nog nooit met een CMS systeem heeft gewerkt is het raadzaam om hier en daar iets over het systeem te lezen voordat u het gaat gebruiken.

Voor het gebruik van een CMS systeem zult u een hostingpakket nodig hebben. Meestal wordt er een installatieprogramma met het systeem geleverd. Hiermee wordt het installatieproces vereenvoudigd. Doorgaans zullen gegevens in een database worden opgeslagen door het CMS pakket. Deze database moet u wel op uw webhosting pakket kunnen aanmaken.
Free Web Hosting