Wat is een CMS systeem?

Er bestaan veel CMS systemen die u zo in gebruik kunt nemen. U kunt met zo een systeem uw website vanuit een afgeschermd gedeelte beheren. U dient uw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven om toegang tot dit afgeschermde deel te krijgen. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

Voor het gebruik van het CMS systeem hoeft u geen verstand te hebben van HTML of programmeren. Bijzaken die het gevolg zijn van techniek, daar hoeft u niet naar te kijken. Het maken van een goed verhaal dat kan al aardig wat tijd kosten. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Is het ook niet uw vakgebied, dan is dat al helemaal zonde.

Er wordt online veel gezegd en geschreven over CMS pakketten. Een aanrader is de pagina Betekenis CMS. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Afbeeldingen voegt u dan toe via het administratiegedeelte van uw site.

Doorgaans zal het aanmaken van een database nodig zijn het CMS pakket goed te laten werken. Zorg dat u de inloggegevens hiervan bij de hand heeft. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting