Een nieuwe startpagina samenstellen

Wilt u een eigen website, dan zou u ook kunnen overwegen om een eigen startpagina te maken. Of misschien wilt u zelfs een complete startpagina website maken. U vindt in dit artikel over de twee mogelijkheden meer informatie. En met alles is het zo dat beide opties plus- en minpunten hebben. Natuurlijk kunt u ook een combinatie doen. Dus uw eigen startpagina website maken en hier en daar een gratis dochterpagina. Dan kiest u niet tussen twee mogelijkheden, maar maakt u van beiden gebruik.

Op een aantal websites maakt u eenvoudig een gratis dochterpagina aan. Hoe lang uw startpagina blijft bestaan heeft u dan echter niet in de hand. Morgen kan men zomaar besluiten om te stoppen met de website. Uw startpagina zal dan ook niet meer bestaan. De beheerder kan zomaar besluiten dat uw startpagina niet bij de website past en de startpagina verwijderen. Best vaak geldt er een minimumeis voor het aantal links dat aan de startpagina moet worden toegevoegd. Doet u dat niet, dan gaat de startpagina offline na enige tijd.

Het artikel Beheer startpagina bevat goede informatie over het aanmaken van uw eigen startpagina. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Het is belangrijk om de startpagina kwalitatief goed in elkaar te zetten. U kunt de informatie in het artikel zien als een handreiking.

Zelf een startpagina website beginnen ligt ook binnen de mogelijkheden. Daar is het een goed moment voor, want momenteel zijn veel startpagina’s in het bezit van een enkel bedrijf. Wanneer u daarvoor kiest, heeft u zelf het heft in handen. Het kan juist slim zijn om veel tekst en weinig links op een dochterpagina te plaatsen. Wanneer er een minimumeis van 30 links geldt, dan is het niet mogelijk om op deze manier te werk te gaan. Met een eigen startpagina website kunt u de site naar eigen inzicht inrichten. Welke websites worden vermeld en welke waarde zij hebben, zal veel belangrijker zijn dan het precieze aantal links op een startpagina.
Free Web Hosting